“ایران دومین تولیدکننده گچ دنیا در مضیقه صادراتی”
دبیر انجمن صادرکنندگان و واردکنندگان محصولات معدنی ایران گفت: چین با ظرفیت تولید ۴۵ میلیون تن، بزرگترین تولیدکننده گچ جهان به شمار میآید و ایران با ظرفیت تولید ۱۳ میلیون تن مقام دوم بزرگترین تولیدکننده گچ دنیا را به خود اختصاص داده است.
کامران وکیل در گفتوگوبا پایگاه خبری معدن نیوز بیان کرد: پس از ایران کشورهای اسپانیا و ایالات متحده امریکا، تایلند، ژاپن، مکزیک، ایتا لیا، کانادا و استرالیا قرار دارند که جزو ۱۰ کشور برتر تولیدکنندگان گچ جهان محسوب میشوند.
وی افزود: نکته بسیار مهم در صنعت گچ ایران این است که بر اساس آمار منتشر شده در سال ۲۰۱۲ م کل تولید گچ جهان رقمی در حدود ۱۵۲ میلیون تن بوده که تولید گچ در ایران معادل ۹ درصد از کل تولید جهان بوده است.
وکیل تصریح کرد: بنابراین با توجه به این که ذخایر گچ کشور به عنوان یکی از با کیفیتترین انواع گچ در جهان شناخته شده اما درحالحاضر به دلیل رکود حاکم بر بازار ساختوساز و همچنین فراهم نبودن زیر ساختهای صادراتی، معادن و کارخانههای تولیدکننده گچ با کمتر از نصف ظرفیت و توان خود به تولید مشغول هستند و مشکلات زیادی در تامین نقدینگی و هزینههای جاری خود دارند.
دبیر انجمن صادرکنندگان و واردکنندگان محصولات معدنی ایران خاطر نشان کرد: گچ یک ماده معدنی کم قیمت و کم ارزش است، به همین دلیل مواد ارزان برای این که قابلیت کار و تولید داشته باشند باید فرآوری شوند.
به گفته وی، وقتی صنایع معدنی در حوزهای ضعیف باشند به طور طبیعی آن ماده معدنی به لحاظ تغییرات قیمت آسیبپذیری بیشتری دارد بنابراین گران شدن هزینههای حملونقل دریایی یا زمینی، افزایش قیمت سوخت و مشکلات دیگر بیشترین اثر را روی محصولات معدنی با حجم زیاد و ارزش کم میگذارد.
وکیل اظهار کرد: تولیدکنندگان گچ پس از این که مشاهده کردند با روال گذشته ادامه کار وفعالیت برایشان مقدور نیست تصمیم گرفتند به جای خود گچ، محصولات گچی تولید کنند تا سودمندتر باشد چرا که صادرات محصولات گچی آسانتر و به صرفه تر است.
وی تاکید کرد: اما از سوی دیگر احداث کارخانه صنایع معدنی کاری نیست که یک شبه انجام شود بلکه باید چندین سال زمان صرف شود تا تولیدکننده به توان مالی کافی برای احداث کارخانه برسد و همچنین در بازار مصرف با روشهای کاملا متفاوت با رقبا مشتری پیدا کند که تمامی این موارد زمان بر است.
دبیر انجمن صادرکنندگان و واردکنندگان محصولات معدنی ایران گفت: تولیدکنندگان تا بخواهند محصول خود را در بازار جا بیندازند زمان زیادی میبرد چرا که در مقاطعی محصولات با درجه فرآوری پایین جذابیت خود را از دست میدهد و دیگر صادر نمیشود بنابراین این موضوع تلنگری شد تا افراد به دنبال پیدا کردن راههای جدید ی برای محصولات خود پیدا کنند که نتیجه این امر برای صنعت گچ ما بد نشد.
منبع:http://madannews.ir